thundering blog

every journey start from a single step

Saturday, January 16, 2010

Lasik laser vision correction surgery

Photobucket

Today, Lasik is a common way to correct your vision. So many actors or actresses had done it, and in the US, Lasik is the most often performed surgery.

Well maybe you still scared to imagine a laser touch up your eyes, but you don't have to worry because it is safe and normally has no pain. The effect is quite fast also, in a few hours or a day or two, you'll have a big smile when you know that your vision is perfect! Until now, I've never heard about failness in this Lasik surgery. You may check the data about Lasik in US.
Lasik could correct your vision perfectly so you won't need any glasses nor contact lenses. My friend in US suggest me to do Lasik at Stahl Eye Center.
At Stahl Eye Center, you'll meet the best doctors in Lasik surgery. They're graduates from top universities such as UCLA, John Hopkins and Yale.
There're three locations of Stahl Eye Center, New York including Manhattan and Long Island.
Photobucket
Now, you can say goodbye to the glasses!

Thursday, September 24, 2009

driver download toshiba U305-S5077

http://www.ngedownload.com/toshiba-satellite-u305-s5077-driver-for-windows-xp.htm

Tuesday, August 11, 2009

10.000 rupiahs a day? Sure you can!

Do you want to earn 10.000 rupiahs per day? This is not from an MLM (Multi Level Marketing) or money game or something like that, it's pure legal earning.
Here is the method:
1. Collect ten or twnty bottle cap, it would be better if it made from metal.
2. Make a hole at the center of each cap
3. Nail them to a woodbar
4. Shake them and sing a long near the traffic light
5. And do it everyday
Sure, you'll earn that amount....everyday. Have a nice try! (^_^)v

Friday, August 07, 2009

TOEFL Score for US Colleges

If you are applying to to U.S. Schools, colleges as an International Student, where English language is not native language, then TOEFL Score is mandatory application requirement. All the schools require you have to minimum TOEFL scores to be considered for admission. Students post lots of questions like

  • What is the minimum TOEFL Score required for admission into U.S. Universities
  • My TOEFL Score is 79, can I get admission in MS
  • What is the Minimum TOEFL score required to get admission with scholarship
  • What is acceptable toefl scores required for admission
  • What is minimum toefl iBT score required for admission in US colleges

Though all the questions are different, it refer to same question.
Where to Find Minimum TOEFL Scores

If you look at International Student admission page in any college, university web page, they will list the minimum TOEFL scores required to be considered for admission.

For example, here list of scores required by few schools

Arizona State University
Total Score: 83

Auburn University
Total Score: 80, with the following minimum section requirements
Reading: 20, Listening: 20, Speaking: 20, Writing: 20

Case Western Reserve University – School of Graduate Studies
Total Score: 79, with the following minimum section requirements
Reading: 19, Listening: 15, Writing: 22, Speaking: 23

Some students will have taken TOEFL CBT (Computer Based Test) which will have scores to 300 points. In that case usually universities requires atleast 213. Alos, some in countries Paper Based test is also offered which scores ranging from 310 to 677 and 0-6 in writing.

Source:http://www.happyschoolsblog.com/minimum-toefl-score/

Sunday, July 26, 2009

Manchester United canceled the schedulle in Indonesia

Kaboom! Two bombs were exploded at two premium hotels in Jakarta on Friday morning. And that's make the superb football team Manchester United canceled the match against the All Indonesian Superstars.
Disappoint? Off course!!
The MU players were planned to stay at Ritz Charlton hotel near the JW Marriot hotel, but unfortunately the hotel was bombed too. Sir Alex Ferguson was said that he should prioritize the safety of his players. That's why he decided not to go to Indonesia.
The local committee which led by Mr.Agum Gumelar were shocked when he heard that Ritz has been bombed. He has tried to talk to the MU management but they still refused to play in Indonesia. Well..see you sometimes MU.

Wednesday, July 08, 2009

Tips Sukses English Proficiency Test (EPT) ITB

Tips sukses berdasarkan pengalaman saya dalam mengikuti English Proficiency Test (EPT) di ITB:
Begitu tes ini dimulai kami diberikan penjelasan oleh panitia bahwa EPT akan dilaksanakan dalam 3 (tiga) section:
- Section 1 : Listening
- Section 2 : Structure
- Section 3 : Reading and Vocabulary
dan semuanya multiple choice
Lahh?? Kok sama aja kayak TOEFL??
Iya betul, section-sectionnya memang sama tapi ada yang berbeda yakni jumlah soal dan waktu pelaksanaannya (masa siy cuma itu bedanya?).

Mari kita bahas lebih dalam...

Section 1 - Listening
Terdiri dari 20 (dua puluh) soal, dilaksanakan dalam waktu kurang lebih 25 menit, disini memakai istilah 'kurang lebih' karena soal disampaikan menggunakan media yang recorded (rekaman).
Kalau listening TOEFL, soal diperdengarkan dalam bentuk conversation antara dua orang dan berdurasi pendek, kemudian baru ditanyakan soalnya. Nah, kalau EPT, soal diperdengarkan dalam bentuk penjelasan oleh seseorang (bisa cowok atau cewek). Jadi disini kita diminta untuk mendengarkan sebuah penjelasan tentang suatu hal yang spesifik (mirip dosen yang lagi memberi kuliah) dan durasinya cukup panjang kurang lebih 2-3 menit. Waktu saya ikut tes, tema yang dibahas adalah tentang biologi, chemical/kimia, politik, dan penjelasan tentang bagaimana melakukan registrasi untuk masuk ke asrama. Setelah materi disampaikan, barulah kita diminta menjawab pertanyaan sekitar 2-4 soal. Jadi disini kita dituntut untuk betul-betul paham dengan penjelasan materi yang disampaikan. Seru kan???
Disini Saya mengalami kesulitan karena kami susah sekali berkonsentrasi, apalagi kalau suara yang muncul adalah suara pria yang berkesan 'tebel' dan 'nge-bass', bener-bener susah untuk dicerna orang ini lagi ngomong apa karena pronunciation (lafal)-nya ga jelas. Soal yang diberikan pun tidak semuanya 'tersurat', jadi untuk bisa menjawabnya kita harus menyimpulkan dulu penjelasan tadi.

Section 2 - Structure
Terdiri dari 25 (dua puluh lima) soal multiple choice, dilaksanakan dalam waktu 20 menit saja, jadi waktu untuk mengerjakan satu soal tidak sampai 1 menit.
Pada TOEFL, terdapat bentuk soal yang mencari bagian kalimat yang structure-nya salah, misalnya hanya mencari bagian verb-nya saja atau 'to be'-nya saja tergantung tenses. Pada EPT, semua soalnya tidak mencari bagian yang salah, namun mengisi bagian yang kosong alias melengkapi kalimat dengan pilihan berupa kata atau kalimat. Yang membuat EPT lebih susah (menurut saya) karena bagian yang kosong itu harus diisi mulai dari bentuk yang sederhana (kata) sampai yang kompleks (kalimat). Yang sederhana siy paling cuma mengisi 'a', 'is', atau verb bentuk I, II, III. Kalau yang kompleks, kita disuruh untuk mengisi kalimat utuh. Jadi pilihannya adalah bentuk-bentuk kalimat dengan structure yang berbeda-beda tapi basic noun dan verb-nya sama. Jadi kita harus memikirkan seluruh komponen structure kalimat secara lengkap karena hampir semua pilihan jawabannya betul! Pusing deh..sumpah!

Section 3 - Reading and Vocabulary
Terdiri dari 30 (tiga puluh) soal multiple choice, dilaksanakan dalam waktu 25 menit saja, jadi waktu untuk mengerjakan satu soal tidak sampai semenit juga!
Disini saya benar-benar dikejar waktu, waktu saya mengerjakan section ini, saya sampai stress, gimana nggak stress baru ngerjain kira-kira 10 soal tiba-tiba diumumkan sama petugas kalau waktu tinggal 10 menit lagi??!!
Di section ini diberikan 3 (tiga) buah bacaan yang (menurut saya) semuanya panjang-panjang. Pada halaman contoh diberikan bacaan yang tidak lebih dari 10 baris, nah pada soal sebenarnya yang muncul malah lebih dari 20 baris! DamN...!
Biasanya kalau mengerjakan TOEFL, saya punya trik untuk langsung membaca soalnya dan mencari jawabannya di bacaan. Nah di EPT ini, di bacaan yang pertama saya menerapkan trik ini tapi gagal karena ternyata jawaban dari pertanyaan yang muncul harus dipikirin dulu alias diolah dulu baru bisa dijawab. Soal yang muncul kebanyakan diawali dengan 'Why' yang artinya 'kenapa' nah ini kan pertanyaan yang tidak bisa dijawab dengan 1 atau 2 kata. Benar saja, jawaban yang tersedia di multiple choice itu tidak ada jawaban pendek tapi panjang alias satu kalimat! Pantesan susah kalo mau menerapkan trik yang pertama. Akhirnya di bacaan kedua saya ubah triknya, yaitu membaca dan memahami dulu semuanya secara lengkap, baru deh jawab soal. Dengan cara seperti ini ternyata (menurut saya lagi) dirasa lebih mudah dalam menjawab soal. Jadi kunci sukses di section ketiga ini adalah kecepatan membaca dan memahami bacaan dalam bahasa inggris.

Kesimpulan (lagi-lagi menurut saya):
EPT benar-benar menguji kemampuan berbahasa inggris lebih komprehensif.

Tips-nya adalah:
Untuk section pertama, harus sering berlatih mendengarkan penjelasan dalam bahasa inggris yang berdurasi panjang. Contoh latihan-nya bisa dengan mendengarkan berita bahasa inggris, film dokumenter (nonton Discovery Channel atau National Geographic Channel sangat disarankan), atau mengikuti seminar berbahasa inggris.
Untuk section kedua dan ketiga, harus sering membaca tulisan-tulisan dalam bahawa inggris yang panjang. Jadi jangan malas baca bacaan berbahasa inggris yang panjang, soalnya ini penting buat Anda yang ingin melanjutkan studi S2 atau S3 karena literatur yang up-to-date tidak ada yang menterjemahkan. Baca buku Harry Potter yang berbahasa inggris sangat disarankan, karena biasanya dalam buku cerita banyak sekali contoh tenses dan structure.

Thursday, March 26, 2009

Still afraid to buy a house? Check it out!

Last year, my girlfriend bought a nice-beautiful and cozy house. Now, the house is getting better and more comfortable. On that time, before she bought the house, she doesn’t have enough money to pay the down payment, which cost 20% from the price. She really needs this house because her father will stay in the same town as her, so she has to provide a better place for him than her small dorm room.

I helped her to find the solution, we asked so many people about buying a house by credit or mortgage. Most of them said that they didn’t know much about the strategy in finding loan. So I started to look at the ‘sky’, I mean the internet. I found this great site which contains very meaningful information and with deep analysis, it called: www.advantagehomerates.com.

The website provides specific information in buying a house with loan from bank. Start from our needs how to buy a house with low down payment. Next, they tell us about the opportunity and the solution to raise the credit score. There is one thing that we couldn’t find the information easily, its about the difference between Fixed and Adjustable rates, well, they could explain it in a simple and very easy to understand.


Thx to advantagehomerates.com.